lördag 31 december 2011

Foder-ändring

I höstas kom Igor igång med tävlandet lite smått och han gjorde det bra. Det som inte fungerade bra var hans förmåga att hålla vikten på fodret alla våra hundar äter. Det spelade ingen roll att vi utökade foder-givan per mål - han tappade ändå i vikt, vilket såklart inte var konstigt eftersom han fick bli mer aktiv och vi kom igång alldeles för sent på säsongen. Det var ett bekymmer.
Men - så fick vi möjlighet att tillsammans med klubbkompisar köpa hem och förvara (största problemet för oss är förvaring, då vi inte har nån frys att tala om) ett större parti med kött till hundarna.


Igor har växt till sej i kroppen och är riktigt fin i hullet äntligen.


Igor visade jättebra resultat vikt- och kroppsmässigt redan efter några veckor och nu ligger han på den vikt vi vill och tror att han bör ha som tävlingshund.

Det är så skönt att kunna ge kött eftersom hundarna bevisligen får ut så mycket av det. Nu kör vi ca 50/50 med torrfoder/kött vilket hittills funkar kanonbra. Det är inte bara Igor som visat superfina kropps-resultat utan även de andra i gänget.
T.o.m. Grim har växt på sig i frambenen/kroppen. Allt hänger ihop med deras stärkande skogspromenader förstås, bara maten sköter inte allt, men vi ser fler och mer positiva förändringar sen vi la om kosten till hundarna. Vi har fortfarande vissa små mängd-justeringar att finslipa på unghundarna, de reagerar väldigt olika har det visat sej. Vilket är bra - för de är lite olika inbördes och fördelningsbehovet av maten är förstås olika stort.

Fifi och Rex uppe på stenmuren.


Rex som är ny i flocken tar vi med på lagom-promenader i skog och mark för att han ska få maximal möjlighet att fortsätta bygga och utveckla kroppens alla muskler, senor och balans. Han är en lätt typ, lite senare i utvecklingen av kroppen än vad hans syskon varit, men kommer bli minst lika snygg som hans morbror Churchill var, när han växt färdigt.

Rex är på väg upp i skogen efter Tommy.
Rex är väldigt lik sin mamma i det mesta, och har även börjat "prata" lite som sina systrar när vi ska ut på prommis, speciellt när han är otålig. Han tar väl efter de andra. :-) En underbar filur som kom till oss med gott självförtroende och väluppfostrat sätt där han sätter sej innan han ska få mat. Fast det sista lär vi kanske inte kunna hålla så bra som Maja gjort hittills. =))

Rex och syster Sara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar